Aangezien ik geen koemelk drink en ik enorme fan ben van verschillende plantaardige alternatieven dacht ik dat het leuk was om mijn recept voor zelfgemaakte havermelk te delen.
Deze versie is niet alleen goedkoper maar ook milieuvriendelijker dan de havermelk in de winkelrekken aangezien er hier minder plastic verpakkingen aan te pas komen.
Plus, het is ook nog eens leuk om te maken!
Benodigdheden:
- 1l water
- 50g havermout
- enkele dadels of ander zoetmiddel naar keuze (optioneel)
- zeef
- notenmelkzak
- blender
- grote kom
- glazen fles
- keukenweegschaal
Bereiding:
- Laat 50g haver en de dadels een paar uur weken in koud water of 20 minuten in warm water (dit zorgt ervoor dat het gemakkelijker blendt)
- De haver en de dadels laat je uitlekken in een zeef
- Doe de haver, samen met de dadels en een liter water in de blender en laat het mixen tot je merkt dat het op havermelk begint te lijken
- Laat de havermelk door de notenmelkzak uitlekken in de grote kom, knijp de zak helemaal uit (de haver die in de zak overblijft kan je verwerken in verschillende gerechten zoals pannenkoeken, wafels, havermoutpap, koekjes…)
- Giet de melk door een trechter in je melkfles
- Geniet van je zelfgemaakte havermelk!
Liefs, Helena.
Reactie plaatsen
Reacties