cho(eco) mousse

Gepubliceerd op 27 september 2020 om 13:40

Omdat ik het zonde vind om voedsel te verspillen probeer ik alles te gebruiken dat ik heb staan in de keuken.

Zo ontdekte ik een tijdje geleden ook dat je van het vocht van kikkererwten of bonen enorm veel lekkere gerechtjes kan maken, zoals bijvoorbeeld deze chocomousse.

Deze vegan variant is een stuk gezonder dan ordinaire chocomousse en ook nog erg lekker!

Onthouden dus, als je de volgende keer het vocht uit het blikje bonen nog eens wil weggooien!

Je hebt nodig:

  • +/- 120g Aquafaba (het vocht uit 1 blik kikkererwten of bonen)
  • 100g pure chocolade
  • 1 el ahornsiroop of enkele druppels stevia
  • mengkom
  • garde

Bereiding:

  1. Doe de aquafaba in een mengkom en klop het op tot een witte mousse.
  2. Smelt de pure chocolade in de microgolfoven of ‘au bain marie’
  3. Meng de gesmolten chocolade met de opgeklopte aquafaba en voeg eventueel wat zoetstof toe.
  4. Laat het enkele uren opstijven in de koelkast en geniet!

 

Liefs,

Helena

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.