knapperige 'tofu fingers'

Gepubliceerd op 7 oktober 2020 om 19:05

Voor degenen die er nog steeds van overtuigd zijn dat je als veganist geen lekkere dingen kan eten (die zelfs relatief gezond zijn), lees  dit recept voor vegan ‘tofu fingers’.

In tegenstelling tot ‘chicken fingers’ is dit recept wèl diervriendelijk.

Mijn versie van het recept is olievrij, maar je kan er ook voor kiezen om de tofu te frituren, aan jou de keuze.

Benodigdheden:

  • een blok tofu
  • sojasaus
  • plantaardige (ongezoete) melk
  • arrowrootpoeder of maïszetmeel (maïzena)
  • broodkruim (chapelure)
  • zout
  • paprikapoeder
  • een tofupers of 2 plankjes/borden
  • airfryer/oven/friteuse/pan
  • 2 kommetjes

Bereiding:

  1. Ik raad aan om de tofu eerst in te vriezen en weer te laten ontdooien voor het beste resultaat, hierdoor wordt de tofu steviger van structuur. Wanneer het is ontdooid kan je het nog wat steviger maken door hem tussen een tofupers (of 2 borden of planken) te drukken.
  2. Snijd de tofu in de gewenste vorm, ik koos voor lange reepjes om ‘fingers’ na te maken.
  3. Besprenkel de tofu met sojasaus en zet het even aan de kant.
  4. Dan neem je een kommetje met nog wat sojasaus en plantaardige melk en warm dit even op in de microgolf, doe er dan wat arrowroot poeder of maïzena bij en meng het goed.
  5. In een ander kommetje maak je een mengsel van broodkruim, zout en paprikapoeder.
  6. Dan dompel je de tofu (stukje per stukje) eerst in het natte mengsel en daarna in de broodkruimmix en in de airfryer of oven. Bak deze tot ze goudbruin zijn en keer ze halverwege om. In de airfryer zal het ongeveer 20 minuutjes duren op 200°C. De oven zal dubbel zo lang nodig hebben. (Met bakken of frituren heb ik weinig ervaring, maar het zou ook moeten lukken.)
  7. Serveer het met wat ketchup en/of veganaise en geniet ervan.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.