chocoballen

Gepubliceerd op 26 november 2020 om 08:47

Hoe zal ik deze 'ballen' eens omschrijven... 

Het zijn een soort chocotruffel-achtige pralines, met de grootte van een 'mello-cake'. (aka chocozoen).

Het recept heb ik ontwikkeld ter inspiratie van de 'bounty', er zit namelijk een lekker kokos-bijsmaakje aan, maar als je geen fan van kokos bent kan je de geraspte kokosnoot weglaten en het zal minstens even lekker zijn.

Nu heb ik al verschillende vergelijkingen proberen te maken maar de waarheid is dat dit receptje toch wel uniek is en dus als je wil weten hoe het echt smaakt, stel ik voor om het eens te maken! Je hebt niet veel ingrediënten nodig. ๐Ÿ˜‰

Ingredienten:

  • 200g ontpitte dadels (een 10-tal medjoul dadels of meer van een kleinere variant) โžœals ze nog hard zijn laat ze dan 10 minuten in warm water weken
  • 150g amandelmeel (= fijngemalen amandelen)
  • 1el cacaopoeder
  • 25g kokosrasp (+ een beetje voor de topping) -optioneel-
  • 85g donkere chocolade (bv. Bio pure chocolade 80% )
  • snuifje zout
  • 1tl vanille extract
  • blender of keukenmachine

Bereiding:

  1. Doe het amandelmeel, de dadels, de geraspte kokos, het cacaopoeder en zout in de blender en mix het tot het een kruimelig beslag vormt.
  2. Maak je handen nat en rol er mooie balletjes van.
  3. Smelt de chocolade in de microgolfoven of 'au bain marie' in een kom.
  4. Giet de chocolade over je chocoballetjes en besprenkel ze met nog wat kokosrasp voor de afwerking.
  5. Laat het afkoelen en laat het smaken!

Variatietip: Je kan in de plaats van balletjes ook rechthoeken maken zodat het een soort choco-bar wordt of je kan nóg creatiever zijn en spelen met vormen zoals hartjes of sterretjes, ...

Liefs,

Helena

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb