Havermoutpap kent iedereen, maar zonder variatie kan het misschien gaan vervelen... Daarom wat inspiratie: de snickermoutpap!
De ingrediënten zijn voedzaam en smaakvol, en daarom ideaal als een volwaardig ontbijt.
De mensen die 's morgens weinig tijd hebben kunnen dit ook de avond ervoor maken en een nachtje in de koelkast laten staan.
Ingrediënten (2personen):
- 80g havervlokken
- 500ml plantaardige melk (bv. Alpro This Is Not Milk)
- 1el vanille extract
- 1el zout
- 1 banaan
- 3el pindakaas
- 10-tal medjouldadels (of 20 van een kleinere variant)
- Een handvol ongezouten pindanoten
- Pure chocopasta (of pure chocolade)
- Water
Bereiding:
- Maak het basisrecept voor havermoutpap door de plantaardige melk te koken, de havervlokken toe te voegen, 2 minuten te laten koken en eventjes laten staan. (Ps. Als je wil kan je dit ook op een andere manier bereiden zoals bv. in de magnetron)
- Voeg 1tl vanille extract, 1el cacaopoeder en een snufje zout aan de havermoutpap toe en meng het goed.
- Plet de banaan met een vork en roer er 1el pindakaas doorheen, verdeel dit over 2 kommetjes.
- Blend de dadels met 2el pindakaas in een blender of met de mixer (of zelfs door het met een vork te prakken) en voeg hieraan nog een scheutje water of plantaardige melk toe om het wat vloeibaarder te maken.
- Voeg de havermoutpap toe aan de 2 kommetjes met banaan-pindakaas en doe een laag van de dadel-pindamix hierover.
- De chocopasta of chocolade kan je smelten in de magnetron of in een pannetje (au-bain-marie) en voeg een laagje chocolade toe aan de pap.
- Je kan nu de kommetjes afwerken met nog wat pindanootjes en genieten van je zelfgemaakte snickermoutpap.
Liefs,
Helena
Reactie plaatsen
Reacties