Vegan mac 'n cheese of pasta carbonara
Voor de liefhebbers van 'mac & cheese' of 'pasta carbonara' heb ik goed nieuws:
Je kan dit recept perfect op een veganistische manier klaarmaken.
Er zijn enorm veel verschillende plantaardige receptjes voor vegan kaassaus, maar dit recept is onze favoriet!
Edelgist, het essentiële ingrediënt!
Voor degenen die edelgist of 'nutrtritional yeast' nog niet kennen, raad ik aan om het te proberen!
Als je eens kennis gemaakt hebt met dit heerlijke ingrediënt wil je niet meer zonder. Het zit niet alleen boordevol vitaminen en mineralen maar het geeft ook een hartige smaak aan je gerechtjes.
Dit is dan ook het belangrijkste ingrediënt van het recept!
Ingrediënten:
- pasta naar keuze (zoals: macaroni,spaghetti,tagliatelle,fusili,penne,...)
- 1 grote wortel
- 1 grote aardappel of 2 kleintjes
- 125ml ongezoete plantaardige melk bv. Alpro This Is Not Milk
- 2el tahin
- 1tl appelciderazijn
- zout, knoflookpoeder en uienpoeder (naar eigen smaak)
- 3 tot 4 el edelgist
Bereiding:
- Schil en snijd je aardappelen en wortel in stukjes en laat ze koken voor 8-10 minuten (tot je erin kan prikken met een vork)
- Ondertussen kan je ook je pasta al koken (de kooktijd variëert voor verschillende pasta soorten, duh 😅)
- Wanneer je aardappel en wortel gekookt is giet je die af en voeg je de tahin, azijn, plantaardige melk, kruiden en edelgist(!) toe
- Mix het geheel tot een lekker sausje en giet het over je gekookte pasta
- Omdat ik zelf graag groenten eet en graag nog wat extra toevoeg aan een maaltijd serveer ik het graag met groenten en een proteïne bron zoals erwtjes, peulvruchten, tofu, tempeh, seitan,... Dit is optioneel natuurlijk.
Ziezo,
laat het smaken!
Liefs,
Helena
Reactie plaatsen
Reacties