groenterijke noedelsoep

Gepubliceerd op 2 november 2020 om 14:10

Als kind vond ik het zalig om snel een pakje noedels klaar te maken en dit voor de televisie op te slurpen, maar wat dit nog beter zou gemaakt hebben waren wat meer groentjes voor een extra 'bite'. 

Enkele jaren geleden ontwikkelde ik een recept voor een groenterijke noedelsoep met een extra topping.

Dit recept is niet alleen volwaardiger dan de doorsnee noedelsoep, maar ook enorm lekker!

Met de kruiden kan je natuurlijk variëren, maar als je de exacte kruidenmix van dit recept gebruikt is het helemaal perfect.

Ingrediënten (3-4personen):

  • 250g noodles

  • blokje groentenbouillon

  • sojasaus

  • soepkruidenmix

  • 360g tofureepjes

  • 150g shiitakes

  • 250g peulen

  • 2 wortelen

  • 4 lente-uitjes

  • 3 kleine uien

  • plantaardige olie om in te bakken

Bereiding:

  1. Was de groenten en snijd de wortelen samen met de lente-uitjes in stukjes en doe in een kom, snijd de uiteinden van de peulen weg en voeg bij de andere groenten, wrijf de shiitakes schoon en snijd ze in reepjes, doe ze bij de andere groenten in de kom.
  2. Snijd de uien in fijne blokjes en bak ze met wat archideolie in een wokpan tot ze glazig zijn.

  3. Voeg de rest van de groenten toe aan de pan en breng op smaak met de soepkruiden.

  4. Giet wat water in een keteltje en doe er een bouillonblokje in.

  5. Doe de mie erin en voeg de sojasaus eraan toe, samen met nog wat soepkruiden.

  6. Laat de noedels enkele minuutjes koken en roer er ondertussen in met de vork.

  7. Zet het vuur uit wanneer de noedels bijna klaar zijn.

  8. Warm de tofublokjes op in de microgolf of in de oven voor enkele minuutjes (als deze al kant en klaar zijn).

  9. Verdeel alles samen over de borden

Variatietip:

Voor degenen die eens wat anders willen dan voorgekruide tofureepjes, kan je ook je eigen tofu marineren door ze voor enkele uren te laten weken in sojasaus, paprikapoeder, lookpoeder, uienpoeder,... (of kruiden naar keuze)

Je kan zelfs de tofu zelfs vervangen door (geroosterde) kikkererwtjes, tempeh of seitan.

 

Ook als je liever andere groentjes eet, kan je bepaalde groenten vervangen door iets dat je liever hebt, de combinaties zijn eindeloos.

Laat het smaken!

 

Liefs,

Helena

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb