spaghetti bolognaise à la vegano

Gepubliceerd op 5 januari 2021 om 15:12

In eerste instantie leek mij het misschien overbodig om een receptje voor spaghetti bolognaise te delen, aangezien de meeste mensen wel al weten hoe je dit maakt. Maar bij nader inzien heeft iedereen z'n eigen manier om dit te doen, en dit is de onze.

Met dit recept lukt het bij ons iedere keer opnieuw zonder tegenvallen,

& als extraatje heb ik er nog een minireceptje voor vegan parmezaan aan toegevoegd.

 

Ingredienten (2personen):

  • 250g spaghetti
  • blik tomatenblokjes (400g)
  • 70g tomatenpuree/concentraat
  • 1 grote ui of 2 kleintjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 250g kastanjechampignons
  • 1 paprika
  • 2 wortels
  • 200g vegan gehakt (bv. AH vegan rulstukjes)
  • spaghetti kruidenmix of italiaanse kruidenmix (=basilicum, oregano,tijm,peterselie,knoflookpoeder,peper,zout) bv. Mamma Mia: pizza & pasta kruiden
  • 1el groentebouillon poeder of blokje
  • 1el paprikapoeder
  • 1/2 tl chilipoeder of 1/2 chilipepertje
  • water

Extra (voor de topping):

3 opties:  

-vegan geraspte kaas

-edelgist

-zelfgemaakte vegan 'parmezaan' (zie recept onderaan)

Bereiding:

  1. Hak de knoflook en  ui in kleine stukjes en de champignons in plakjes, houd deze apart van de andere groenten.
  2. Snijd de paprika en wortels in blokjes.
  3. Bak de knoflook samen met de ui in de kookpot tot ze glazig zijn.
  4. Doe de champignons erbij en daarna de rest van de groenten.
  5. Giet de tomatenblokjes met saus erbij als ook het tomatenconcentraat en spoel het blikje met een scheutje water en voeg dit aan de saus toe.
  6. Kruid het af met de groentebouillon, het paprikapoeder, chilipeper en de Italiaanse kruiden of spaghettikruiden.
  7. Breng wat water aan de kook in een andere kookpot, doe er 2el zout in en kook je spaghetti volgens de instructies op het pak.
  8. Laat je bolognaise saus koken tot de groenten beetgaar zijn en voeg dan ook het vegan gehakt toe.
  9. Als het geheel naar wens is zet je het vuur uit.

Variatietip: Je kan het vegan gehakt ook vervangen door rode of groene linzen, door deze met de groenten te laten meekoken. (de kooktijd hangt van je soort linzen af), sojabrokjes zijn hier ook een goed alternatief voor. (ook deze laat je met de groenten meekoken)

Minirecept voor vegan parmezaan:

Mix 1/2 cup (ongeveer 75g) cashewnoten 

samen met 2el edelgist, 1/2tl zout, 1/2tl uienpoeder en 1/2tl knoflookpoeder

in een blender

tot het een korrelig geheel vormt 

 

en klaar,

smullen maar.

Liefs,

Helena

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb