Wanneer ik denk aan appelcake denk ik aan m'n kindertijd. Samen in de potten roeren met m'n mama en ongeduldig afwachten tot ik het beslag van de lepel mocht aflikken, pure nostalgie.
Ik ben een lange tijd bezig geweest met het creeëren van een eigen vegan receptje voor appelcake, maar eindelijk is het geperfectioneerd tot een volwaardig, even lekker als vroeger en gezond recept.
De lepel aflikken was ook in dit geval niet te weerstaan. Graag deel ik het recept met jullie.
Nodig (voor 6personen):
- 250g bloem
- 1el bakpoeder
- snufje zout
- 1/2tl kaneel (ik raad Ceylon aan)
- 250ml plantaardige melk (bv. Alpro This Is Not Milk)
- 1,5 el cashewpasta (of amandelpasta)
- chia-'ei' (=1el chiazaad met 2el water gemengd)
- 1/2 cup appelmoes (ongeveer 120g)
- 1el vanille extract
- 150ml dadelstroop ( => gebruik de code 'Earthly' voor 5% korting op www.palmdates.nl )
- 2 appels
- bakvorm + garde of grote lepel + kom
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe de bloem samen met de andere droge ingrediënten in een beslagkom en meng het door elkaar.
- Voeg de plantaardige melk toe, als ook de appelmoes, chia 'ei', dadelstroop en de notenpasta.
- Snijd een appel in stukjes en roer dit mee in het beslag.
- Giet het beslag in de bakvorm en snijd de andere appel in mooie reepjes om de cake te versieren.
-
Bak het geheel voor 40 minuten in de oven en klaar is cake! 😁
Liefs,
Helena
Reactie plaatsen
Reacties