De lichtere, vanille-variant van de brownie: de blondie!
Deze plantaardige versie op basis van haver en notenpasta is niet alleen lekker maar zit ook nog eens boordevol
gezonde vitaminen en mineralen.
Win-win.
De textuur is een mix tussen kruimelig en smeuïg en de smaak lekker zoet en vanille-achtig.
Ingrediënten:
- 200g havermeel (of havermout)
- 1tl baksoda
- 1tl bakpoeder
- 2el gemalen lijnzaad
- 2cups ( =20 tal ) medjoul dadels
- 2el cashewpasta (of eventueel een ander soort notenpasta)
- 2cups plantaardige melk (bv. Alpro This Is Not Milk)
- 1el vanille extract
- snufje zout
Bereiding:
- Verwarm je oven voor op 180°C.
- Doe 200g havermout in de blender/keukenmachine en maal het tot het een korrelig meel is geworden of gebruik kant en klaar havermeel.
- Doe het havermeel in een mengkom, samen met het gemalen lijnzaad, bakpoeder, baksoda, een snufje zout en meng dit samen.
- Mix de dadels samen met de cashewpasta en het vanille-extract in de blender tot een soort dadelpasta en voeg het aan het havermeel toe.
- Giet de plantaardige melk erbij en meng het.
- Doe het geheel in een bakvorm en laat het 25 tot 30 minuten bakken op 180°C.
- Wanneer het klaar is laat je het best even afkoelen voor je het aansnijdt in rechthoekige blokjes (of je gewenste vorm)
ENJOY
Liefs,
Helena
Reactie plaatsen
Reacties