rode bietenspread

Gepubliceerd op 22 oktober 2020 om 09:57

Weer een receptje dat ik ontdekte doordat ik met overschotjes zat.

Deze bietenspread is ontstaan door een overschot van rode biet, kikkererwten en tahin en het resultaat hiervan is verrassend lekker!

De laatste overschotjes tahin zijn altijd moeilijk uit de bokaal te schrapen en omdat ik het zeker niet wilde verspillen heb ik dit mengsel erbij in de bokaal gedaan.

Je hebt nodig:

  • 2 gekookte rode bieten
  • +/- 200g gekookte kikkererwten
  • een beetje tahin (ik heb de bijna lege pot tahin gebruikt om alles in te doen)
  • enkele druppeltjes citroensap
  • zout en eventueel andere kruiden naar smaak
  • blender of staafmixer

Bereiding:

  1. Snijd de bietjes in kleine stukjes.
  2. Doe deze samen met de kikkererwtjes en het zout (+eventueel andere kruiden) in de blender of meng het in een kom met de staafmixer.
  3. Meng er een scheutje tahin en wat citroensap bij en doe het in een bokaaltje. 

(Of doe zoals ik en meng het geheel in het bokaaltje van de tahin, zo wordt er absoluut niets verspild! 😄)

Liefs,

Helena

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.