zachte bosbessenkoekjes

Gepubliceerd op 27 oktober 2020 om 14:01

Deze bosbessenkoekjes zijn geïnspireerd op de zachte Grany koekjes met bessen, maar dan zonder de toegevoegde suikers en vetten.     

 

Lekkere volwaardige, plantaardige koekjes zonder onnodige toevoegingen.

 

 

Ik deel het receptje graag met jullie.

Nodig:

  • 2 cups(=130g) havermeel
  • 1tl bakpoeder
  • 1tl baksoda
  • 1/2tl kaneel (ceylon is m'n favoriet)
  • 1,5 cup(=350ml) plantaardige melk
  • 1tl vanille extract
  • 1 'chia ei-vervanger' (gemakkelijk te maken door 1el chiazaad met 2el water te mengen)
  • +/- 1 cup bosbessen
  • 12 medjoul dadels

Bereiding:

  1. Verwarm je oven voor op 180°C.
  2. Maak zelf je havermeel door havervlokken te blenden tot een meel of gebruik kant en klaar havermeel.
  3. Meng dit met het bakpoeder, baksoda en kaneel in een mengkom.
  4. Mix de dadels in een blender of met de mixer samen met de plantaardige melk.
  5. Doe deze dadelpuree bij het bakpoeder etc. in de mengkom.
  6. Voeg het vanille extract toe en het chiazaad dat je in 2el water heb laten weken en meng het goed.
  7. Meng de bosbessen in het beslag.
  8. Bak je zachte koekjes ongeveer 20 minuten. (afhankelijk van de grootte van je koekjes)
  9. Heb even geduld met snoepen en laat je bosbessenkoekjes eerst afkoelen.
  10. Laat het smaken.

Deze baksels blijven nog enkele dagen goed na het bakken dus heb geen haast, maar hier hebben ze nooit meer dan 2 dagen overleefd (want opgegeten). 😋

Liefs,

Helena.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.