Een tussendoortje of ontbijt dat ik iedereen kan aanraden is chiapudding! Deze lekkernij ontstaat wanneer chiazaadjes gecombineerd worden met een plantaardige melk, de structuur wordt hierdoor een beetje pudding-achtig.
Chiazaad bevat onder andere magnesium, omega 3-vetzuren, proteïnen, calcium, kalium, selenium, ijzer en enorm veel vezels.
Een gezond en voedzaam zaadje dus!
Er zijn eindeloze smaak- en kleur variaties in deze lekkernij, daarom deel ik mijn basisreceptje met jullie en een voorbeeld van een lekkere topping met bosbes. Zodat de creatievelingen onder jullie zelf aan de slag kunnen en eventueel nieuwe smaken kunnen ontdekken door andere extraatjes toe te voegen.
basisrecept voor chiapudding
Ingrediënten:
- 1/2 cup ongezoete plantaardige melk
- 2 el chiazaad
- 1el ahornsiroop (of agavesiroop, kokosbloesemsuiker, zoetstof naar keuze)
Bereiding:
- Meng alle ingredienten in een bokaal en zorg dat je goed roert.
- Laat het minimum 4uur in de koelkast staan.
Deze chiapudding is dan nog 5 dagen houdbaar in de koelkast.
topping
- In dit geval heb ik het afgewerkt met zelfgemaakte bosbessenconfituur, heel eenvoudig te maken.
In een kookpot laat je bosbessen met een klein scheutje water koken voor een kwartiertje, voeg dan de pectine en suiker (of een zoetmiddel naar keuze) toe, roer het mengsel goed door en laat nog 5 minuutjes doorkoken. Laat het even afkoelen en je bent klaar.
Als extraatje kan je er ook nog wat kokosrasp over strooien.
- Je kan voor een andere variatie ook cacaopoeder door je chiapudding roeren en het afmaken met chocoladechilfertjes of plantaardige slagroom.
- Of kaneel met appelschijfjes is ook lekker!
- ...
Wat lijkt volgens jou nog een lekkere combinatie?
Liefs,
Helena
Reactie plaatsen
Reacties