Een receptje waar ik enorm trots op ben is dat voor veganistische lasagne bolognaise, oftewel lasagne veganaise.
Dit is zo'n receptje dat ik zelf ontwikkeld heb en dat vanaf de eerste keer dat ik het maakte perfect smaakte, ik heb hier dus geen aanpassingen meer aan gedaan en dacht dat dit zeker niet op onze website mocht missen.
Nodig:
- ovenschaal
- 2 ketels, een snijplankje en een mesje
- lasagnebladen of plakjes pompoen ipv lasagnebladen (→dit deden wij)
Bechamelsaus:
- 1 grote wortel
- 1 grote aardappel of 2 kleintjes
- 250ml ongezoete plantaardige melk (bv. Alpro This Is Not Milk)
- 2el tahin
- 1tl appelciderazijn
- zout, knoflookpoeder en uienpoeder (naar eigen smaak)
- 3 tot 4 el edelgist
Bolognaisesaus:
- blik tomatenblokjes (400g)
- 70g tomatenpuree/concentraat
- 1 grote ui of 2 kleintjes
- 3 teentjes knoflook
- 1 paprika
- 1 wortel
- 1 stengel bleekselderij
- 200g vegan gehakt (bv. AH vegan rulstukjes of Naturli gehakt of ander gehakt naar keuze)
- italiaanse kruidenmix (=basilicum, oregano,tijm,peterselie,knoflookpoeder,peper,zout) bv. Mamma Mia: pizza & pasta kruiden
- 1el groentebouillon poeder of blokje
- 1el paprikapoeder
Bereiding:
- Schil en snijd je aardappelen en wortel in stukjes en laat ze koken voor 8-10 minuten (tot je erin kan prikken met een vork)
- Laat de oven voorverwarmen op 180°C
- Ondertussen snijd je de groenten die bedoeld zijn voor de bolognaisesaus, maar houd de knoflook en ui apart zodat deze eerst kunnen aanfruiten in de kookpot
- Voeg het gehakt en de rest van de groenten samen met de tomatenblokjes en tomatenpuree toe in de pot en kruid het af met de Italiaanse kruidenmix, het paprikapoeder en de groentebouillion
- Wanneer de aardappel en wortel gekookt zijn giet je die af en voeg je de tahin, azijn, plantaardige melk, kruiden en edelgist toe en mix je dit tot het een lekker sausje vormt
- Als je bolognaisesausje ook klaar is kan je beginnen met het samenstellen van je ovenschotel:
- een laagje bechamelsaus
- een laagje lasagnebladen
- een laagje bolognaise
- lasagnebladen
- bechamelsaus
- bolognaise
- lasagnebladen
- bechamelsaus + nog wat extra edelgist en geraspte plantaardige kaasvervanger
Laat het ongeveer 35-40 min in de oven bakken en laat het even afkoelen voor je het aansnijdt,
maar laat het vooral smaken!
Liefs,
Helena
Reactie plaatsen
Reacties