Meestal staat Helena in de keuken maar voor de verandering ga ik (Glen) vandaag eens een heerlijk receptje met jullie delen.
Omdat m'n oma zo goed kan koken is dit recept geïnspireerd op haar klassieke recept voor 'stoofvlees', maar dan in een veganistisch jasje.
'Vegan' betekent namelijk niet dat ik de lekkere smaken uit oma's keuken moet missen.
Ik presenteer 'Vegan Stoverij'
Benodigdheden (voor 2 personen):
- 2el siroop
- 2 dikke ajuinen
- vleesvervanger naar keuze (bv. vegan stukjes van Garden Gourmet, Vivera)
- 2tl azijn
- vegan stoofvleeskruiden naar keuze (Ik gebruikte 1el Verstegen + 1tl Euroma)
- 1/2 kopje tafelbier
- 500g champignons
- 2 wortels
- 1el maïzena of arrowroot poeder
- 2el bloem
- water
Bereiding:
- Snij de ajuinen en wortels in stukjes.
- Bak vervolgens de ajuinen met de vleesvervanger heel eventjes voor, doe hier vervolgens een soeplepel siroop bij en bak dit even al roerend samen.
- Gooi hier dan de wortelstukjes en de champignonnekes bij en roer er nog een eetlepel siroop bij.
- Meng 2tl azijn met een glas water en voeg het toe.
- Voeg dan de stoofvleeskruiden toe, en als deze zijn opgelost een half glas tafelbier.
- Meng een eetlepel maïzena en 2 eetlepels bloem in een glas met water en doe dit bij je stoofpotje.
- Laat het geheel 5min goed doorkoken terwijl je roert, zet vervolgens je vuur wat zachter en laat dit anderhalf uur sudderen, niet vergeten af en toe te roeren.
- Serveer het met frietjes of rijst en wat extra groentjes naar keuze.
Groetjes,
Glen
Reactie plaatsen
Reacties