Rijstpap, rijstpudding, rijstebrij, een echte klassieker.
Dit lekkere dessertje is eenvoudig zelf te maken, ook als veganist.
Mèt of zonder topping, aan jou de keuze!
Ingrediënten (4 personen):
- 1l plantaardige melk (bv. rijstmelk, Alpro This Is Not Milk,...)
- 1 vanillestokje
- 1el vanille extract
- 200g (dessert)rijst
- 1el ahornsiroop (of zoetstof naar keuze)
- 1 snufje zout
Extra (als topping):
- 1el (ceylon)kaneel
- 1 appeltje (in stukjes gesneden)
- 1 el kokosbloesemsuiker
Bereiding:
- Schraap het merg van het vanillestokje eruit en meng het met de plantaardige melk, voeg ook het vanille extract, de ahornsiroop en het snufje zout toe.
- Doe de plantaardige melk samen met de dessertrijst in een kookpot en breng het aan de kook.
- Roer het geheel evendoor en laat het nog een 12-15 minuten doorkoken. (Dit kan variëren. Zie de verpakking van de dessertrijst voor de kooktijd)
- Serveer het warm of koud met wat kokosbloesemsuiker of appelstukjes en kaneel.
Ps. Wanneer je geen dessertrijst hebt maar wel gewone rijst, kook je die volgens de verpakking en daarna kan je de gekookte rijst gebruiken op dezelfde manier zoals de dessertrijst, alleen hoeft het geheel dan maar 10 minuten door te koken.
(Ook een goede manier om iets te maken met overschotjes rijst van de vorige avond, wel best ongezouten)
Smakelijk!
Liefs,
Helena
Reactie plaatsen
Reacties